Neyin peşindesiniz..

Fuat Erdem köşe yazısı ..

Neyin peşindesiniz..

Fuat Erdem köşe yazısı..

Neyin Peşindesiniz….
 

Bu aralar basındaki tartışmaları görünce aklıma bir yıl önce yazdığım yazılar geldi. Ağrı valisi Süleyman Elban ile yaptığımız bir sohbet sonrası Sayın valinin yapmak istediği projeleri kısmen de olsa köşemde yazmaya çalışmıştım. Tıpkı bu gün olduğu gibi o günde bazı çevreler bunların hayal ürünü olduğunu, halkı kandırmaya yönelik işler ve söylemler olduğunun söyleyip bizleri yalakalık ve yabancı hayranlığıyla suçladılar ama üzerinden bir yıl geçmeden bu projelerin bir çoğunun hayata geçtiğini onlarda bizimle birlikte gördü . 

Malum kesim Şimdi aynı şeyi Savcı Sayan ve projeleri için yapıyor yalan ve abartı olduğunu söylüyorlar. Ama onlar için problem yok Savcı Sayan kazanırsa bu gün eleştirdikleri ve yalan gördükleri projeler birer birer hayata geçince nasıl olsa herkesten çok bu projelere sahip çıkarlar. Buraya kadar sorun yok bu durum onlar için normal. Beni endişelendiren başka bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Geldiği ilk günden beri Ağrı valisi Süleyman Elbanı her fırsatta öven onun projelerini anlatan hatta kendine örnek olarak Süleyman Elban’ı aldığını söyleyen Savcı Sayanla vali Süleyman Elban’ı karşı karşıya getirmek için birileri düğmeye basmış gibi. Lütfen arkadaşlar şimdi yazacaklarımı dikkatle okuyun. 

Düne kadar vali beyin projelerini gereksiz ve hayal ürünü olarak görenler bu projeler hayata geçmeye başlayınca bunların yanına alakasız kişilerin resimlerini koyup, buradan rol çalmaya başladılar. Yine aynı kişiler bu gün Savcı beyi valinin projelerine sahip çıkmış gibi gösteriyor ve daha tehlikelisi Vali beyi de bu durumdan rahatsızmış gibi gösterip haber yapıyorlar. Acaba bu arkadaşlar Savcı Sayana çelme takayım derken memleketin geleceğine çelme taktıklarını farkındalar mı ? Bence farkındalar ama Savcı kaybetsin de memlekete ne olmuş kimin umurunda.

Şimdi soruyorum bu arkadaşlara, iki ay önce siz bize soruyordunuz niye valiyi yazıyorsunuz, ne yapmış bu memleket diye. Şimdi sıra bizde. Hani vali bir şey yapmamıştı bu memlekete. Hani bizler yalan yazıyorduk. Şayet o gün sizin dediğiniz doğruysa bu durum bu gün sizi yalancı yapmaz mı ? Neyin korkusunu yaşıyorsunuz, bu telaşınız ne, neyin peşindesiniz. Ak partili olduğunuzu söylüyorsunuz ama Ak Partiden başkada kimseyi eleştirmiyorsunuz yada başkasının yanlışlarını yazmıyorsunuz. 

Vali ile Savcı Sayanı karşı karşıya getirmek size veya başkasına ne kazandırır. Savcı Sayan tüm Türkiye’nin önünde vali beyi öve öve bitiremedi, siz çıkmış diyorsunuz efendim filan proje valininde Savcı Sayan üzerine yatıyormuş gibi algı yaratıyorsunuz. Savcı Sayan da farklı bir şey söylemiyor sadece söylediği 31 Mart dan sonra göreve gelirse bu projeleri devam ettireceği ve geliştireceği. 

Allah aşkına memlekete bakarmısınız, hiç projesi olmayanlar değil de, memleket için çırpınanlar eleştiriliyor. Sizler Süleyman Elban’a da inanmamıştınız ama şimdi projeler birer birer hayta geçiyor, o gün vali bey sizlere ve sizin gibi düşünenlere uyup bu projelerden vaz geçseydi ne olacaktı. Yada bu gün birileri sizlerin yazdıklarına inanarak Savcı Sayana oy vermekten vazgeçse ne olacak. Olacağı ben söyleyeyim, olan memlekete olacak, kimseye bir şey olacağı yok. Kendi adıma söyleyeyim tüm projelerin gerçekleşmesi gibi bir beklentim yok, bu zamanla ve imkanlarla alakalı bir durum ama memleketi için üreten, düşünen ve kaygılanan herkesi önemsiyorum ve bu durum bende endişeden çok heyecan uyandırıyor.

Son olarak sayın Süleyman Elban ve sayın Savcı Sayan’a  bir çağrım olacak, lütfen bu tuzağa düşmeyin, memleketin sizlere ihtiyacı var. Bu çevrelerin tek derdi kendi çarklarının dönmesidir, memleket onların umurunda değil, biz onlara aldırış etmiyoruz lütfen sizde etmeyin.

(Not) Keşke Yakup Turanıda diğer bürokratlarımız kadar önemseseydiniz. Acaba aldıran kişiyle mi alakalı.
Dostça kalın

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER