Ağrı’da öğrenciler günlük 10 bin ekmek üretecek

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası kurulumu projesi çerçevesinde Ağrı’da, Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ekmek fabrikası kuruldu

Ağrı’da öğrenciler günlük 10 bin ekmek üretecek

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası kurulumu projesi çerçevesinde Ağrı’da, Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ekmek fabrikası kuruldu
Usta öğreticiler ve öğretmenlerin nezaretinde 400 mevcutlu okulda ortalama 80 öğrencinin çalıştığı ekmek fabrikasında üretilen ekmek, poğaça ve öteki unlu mamuller, kent genelinde taşımalı öğrenim meydana getiren okul ve yurtlarda kalan öğrenciler için kullanılacak.
Okulda kurulan ekmek fabrikası hakkında açıklama icra eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin çalmış olduğu ekmek fabrikasında, vardiya usulüne geçildiği takdirde günlük 50 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılabileceğini belirterek, ilk etapta günlük 7 bin ekmeğin üretildiğini ve bu sayının ilerleyen günlerde 10 bine çıkacağını anlatım etti.

‘Taşımalı ve pansiyonlu öğrencilerimizin ekmek ihtiyacını kendimiz karşılayacağız’
Hayata geçirdikleri proje ile birlikte amaçlarının öğrencilere üretim kültürünü aşılamak bulunduğunu belirten Kökrek: “Milli Eğitim Bakanlığımızın 81 ilde hayata geçirmeyi organize ettiği bir projeyi bu. Bizde bu proje çerçevesinde Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde başlattık. Burada kurduğumuz ekmek fırını, vardiya usulüne geçilmiş olduğu takdirde günlük 50 bin ekmek üretim kapasitesine sahip bir fırın. Şu anda ilk başlangıç olduğu için günlük 7 bin ekmek üretiyoruz. Ancak gelecek günlerde kapasitesini arttıracağız. Bu okullarımızda tahsil bulan öğrencilerimiz üreterek okuyorlar. Üreterek yetişiyorlar. Bu projede buna aynı zamanda katkı sağlayacak. Öğrencilerimiz mezun olduklarında burada üretim bitirdikleri için aldıkları diplomalarla oldukca huzurlu iş bulabilecek ya da kendi işlerini kurabileceklerdir. Bu fırınlarda öğrencilerimiz çalışıyor ve öğrencilerimiz üretim yapıyor. Bunun yanında asgari ücretin 3’te 1’i kadar ücrette alıyorlar. Malum pandemi sebebi ile dünya bir gıda krizi ile yüz yüze kaldı. Bizde üretimin önemini bir kere daha gördük ve öğrencilerimize üretme kültürünü aşılamayı kendimize bir hedef kıldık. Şu anda ilimizde taşımalı ve pansiyonlu öğrencilerimizin ekmek ihtiyacını kendimiz hijyenik bir şekilde karşılayacak durumdayız. İlimizdeki öteki meslek liselerimiz de de müsait olan alanlarda bu projeyi yaygınlaştırmayı da amaçlıyoruz. Ayrıca değişik alanlarda da üretime dair projelerimiz var. İlerleyen zamanlarda da bunları başlatacağız.” Dedi.

‘Burada üretmek oldukca zevkli’
Okulun tek kız öğrencisi olan ve fırında çalışan 10’uncu derslik talebesi Başak Yelkovan ise: “Kız talebe: “Okulun tek kız öğrencisiyim ve bu işi severek yapıyorum. İlerde çok büyük bir şef olup, iyi bir restoran açmayı düşünüyorum. Burada kısa zamanda ekmeğin iyi mi yapıldığını öğrendik. Hoclarımız ve şeflerimiz oldukca iyiler. Burada hem kendi ekmeğimizi üretip hem de kendi paramızı kazanmak çok güzel bir duygu. Derslerimiz ve hocalarımız baya iyi. Burada üretmek fazlaca zevkli. Hem eğleniyoruz hem de üretiyoruz. Ayrıca talebe iken para kazanmak da güzel. Bu vaziyet gelecekte bizleri daha iyi bir halde de taşıyacaktır. Çünkü çok huzurlu kurabileceğiz işimizi.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2022, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER