Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: “Ağrı gerçek belediyeciliğe kavuştu“

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen "Ağrı İş Dünyası Buluşması" programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, burada yaptığı konuşmada “Ağrı belediyecilikle, gerçek belediyecilikle ve hizmet belediyeciliğine kavuştu“ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: “Ağrı gerçek belediyeciliğe kavuştu“

Ahmed-i Hani Havalimanında Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, karşılama töreninin ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine geçti. Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen “Ağrı İş Dünyası Buluşması" programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, burada yaptığı Türkiye'nin ekonomik kriz süreciyle ilgili yaptığı konuşmada, “Ağrı belediyecilikle, gerçek belediyecilikle ve hizmet belediyeciliğine kavuştu“ ifadelerini kullandı.

“Ağrı belediyecilikle, gerçek belediyecilikle ve hizmet belediyeciliğine kavuştu“

Ağrı'nın gerçek belediyecilik ve hizmet belediyeciliğiyle buluştuğunu ve ekonomik anlamda değişme sürecine başladığını dile getiren Albayrak, “Tüm Türkiye de olduğu gibi bugün Ağrı’da Ağrılı hemşerilerimizin ekonomisini, iş dünyasını daha ileriye nasıl götürebiliriz, daha nasıl geliştirebiliriz, daha fazla istihdam nasıl olur, büyütürüz bunları konuşalım tartışalım. Hep birlikte istişare edelim. Biliyorsunuz Ağrı belediyecilikle, gerçek belediyecilikle ve hizmet belediyeciliğine kavuştu. Ağrı’nın çevresi değişmeye başladı. Bilmiyorum farkında mısınız ama Ağrı yavaş yavaş bir dönüşüm sürecine başladı. Sadece belediyecilik anlamında değil Ağrı’nın çevresi ekonomik anlamda da değişme sürecine ve istihdam sürecine başladı“ şeklinde konuştu.

“Hamd olsun zor dönemi geride bıraktık“

Türkiye’nin ekonomik olarak yaşadığı zor süreci değerlendiren Albayrak zorlu sürecin geride bırakıldığını dile getirerek, “Ülke olarak bize yapılan her türlü saldırıya karşı millet olarak birlikte karşı koyduk. Tüm bu sorunların ve saldırıların üstesinden geldik. Sokak olayları, terör olayları, devlet içerisine sinmiş malum sinsi yapılar, ülkemizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Bizim geçen yıl ekonomimize saldırı var dediğimizde inanmıyorlardı. Ama bunların hepsi açığa çıkınca kimseyi göremez olduk. Hamd olsun zor dönemi geride bıraktık. Şimdi daha güzel ve yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hedeflerimize ulaşacağız.“ İfadelerini kullandı.

“Türkiye daha güçlü çıkacak bu süreçten dedik ve öyle de oldu“

Türkiye'nin ekonomik kriz sürecindeyken yapılan tüm yönlendirmelere rağmen IMF ile anlaşmadıklarını ve bu yüzden de Türkiye'nin süreçten güçlü bir şekilde çıktığını belirten Albayrak konuşmasında şunları kaydetti:

 “Bir yıl önce bu süreç başladığında Türkiye’nin batacağını söyleyenler bizi IMF ile anlaşmaya yönlendiriyordu. Ama biz anlaşmadık ve onlara ihtiyacımız yok dedik. Türkiye daha güçlü çıkacak bu süreçten dedik ve öyle de oldu. Otellerde IMF ile gizli gizli görüşünce yakalandı. Yakalanınca da hemen de farklı söylemlerde bulundular. Ama biz anlaşmadık. Arjantin anlaştı ama görüyorsunuz durum ortada. Devalüasyon oldu orada. Ama biz zor bir dönemden geçtik ve geride bıraktık. Bundan sonra daha güçlü adımlarla bu sürecin kazanımlarından faydalanacağız. Biz bir olacağız, omuz omuza olacağız. Tüm Türkiye’de hep birlikte ortaya koyacağız.“

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz“

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye için ortaya koyulan tüm hedefleri ortaya koyacaklarını aktaran Albayrak, “Özellikle geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine yönelik finansal saldırıları deşifre ettiğimizde inanmayanlar oldu. Kim ne derse desin, biz milletimiz ve ülkemiz için ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirme noktasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda ilerlerken o ne dedi, bu ne dedi, kim ne dedi. Geçelim o işleri. En ufak bir kaygı taşımadan, milletimize, sizlere olan güvenimiz ve inancımızla, bu destekle Allah'ın izniyle emin adımlarla dimdik yürümeye devam edeceğiz. Milletin desteği ve feraseti bizimle olduğu sürece bu ülkenin aşamayacağı hiçbir engel, ulaşamayacağı hiçbir hedef yoktur.“ diye konuştu.

“Gelişmekte olan ekonomilerin para birimlerine göre Türkiye çok daha pozitif yönde ayrıştı“

Konuşmasında ekonomik kriz döneminde göreve geldiği zaman Türkiye ekonomisi hakkında felaket senaryoları yazanların olduğunu ifade eden Albayrak, 2019 yılının bitmesine sayılı günler kala ekonomiye ilişkin her geçen gün çok daha umut vadeden göstergelerin gelmeye başladığını dile getirdi. Albayrak, “Geçen yıl oldukça zor bir dönemde göreve başladığımızda ekonomimiz hakkında birçok felaket senaryoları çizenler oldu. Kuru, enflasyonu, faizi bir daha tutamayacağımızı, yıllarca altından kalkamayacağımız bir krizi yaşayacağımızı birileri hep ifade etti. Şimdi tüm bu noktada toparlanmanın mümkün olmadığı iddia ettikleri tabloya bakın. 3 Aralık itibarıyla Türk lirası 31 Ağustos 2018’e göre 7,20’lerden, 6,50'lerden 6’lardan yüzde 10, yüzde 20, yüzde 30 değer kazanarak artık o süreci geride bıraktı. Gelişmekte olan ekonomilerin para birimlerine göre Türkiye çok daha pozitif yönde ayrıştı. Bunun yanında kurdaki oynaklık artık geride kaldı. Enflasyondaki ciddi anlamdaki iyileşme, buna müteakip faizlerdeki ciddi anlamdaki iyileşme, önce Merkez Bankasının faiz indirimleri ve ardından piyasa faizlerindeki çok önemli düşüşlere hep birlikte şahit olduk“ dedi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, MHP İl Başkanı Selahattin Aktaş, kurum müdürleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Ağrı İş Dünyası Buluşması" programının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Ağrı Valiliğine geçen Albayrak, burada Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Süleyman Elban'la Valilik makamında bir süre görüştü. Bakan Albayrak, daha sonra Ağrı Belediyesindeki törende yeni alınan araçlar için kurdele kesti, araçları inceledi. Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı da makamında ziyaret eden Albayrak, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Albayrak'ın programları basına kapalı gerçekleşti.

Demet Aydemir

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2019, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER