Bakanı Soylu'dan İBB'ye "özel teftiş"

Bakanı Soylu'dan İBB'ye "özel teftiş"

Içişleri bakanlığı, istanbul büyükşehir belediyesi'ne terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddialarının ardından özel teftiş başlattı. Bugün bir basın açıklaması icra eden içişleri bakanı süleyman soylu durumun gerekçelerini sıralayıp, "şehirlerdeki terörizmle savaşım etmeyecek miyiz? Uçurumın bir gün yapılacak bir eylem bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse bizlere kalkıp siz ne iş yapıyorsunuz diye sormazlar mı? Bu siyasi bir sorun değil, güvenlik meselesidir." dedi.
Içişleri bakanlığı'nın istanbul efsunkşehir belediyesi'nde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin pkk/kck, 80'inin dhkp-c, 20'sinin mlkp, 2'sinin mkp, ek olarak bazılarının fetö ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddialarına özel teftiş başlatmasıyla ilgili ibb başkanı ekrem imamoğlu'ndan tepki geldi.

Imamoğlu çok sert reaksiyon gösterdi
Imamoğlu, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "hak yemem hakkımı da yedirmem' dedim. Bugün de diyorum ki; 'istanbul'a hizmet eden 86 bin yol dostumın yanındayım, ezdirmem.' suçu olanla sonuna kadar beraber savaşım edelim. Ama şu bilinsin ki; ibb ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek." ifadelerini kullandı.

"terör bağlantili kişilerin iş bulmasi bakanliğin sorumluluğundadir"
Bakanlığın bu adımına, ibb klascasinolar 100 cephesi de sessiz kalmadı. Ibb tarafınca mevzuyla ilgili yapılan açıklamada, terör örgütü bağlantılı kişilerin iş bulmasında sorumluluğun içişleri bakanlığı'na ait olduğu belirtildi. Ibb'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"terör bağlantılı" kişiler ortada gezip, amme kuruluşlarında iş buluyorsa bu sıkıntı ibb'nin değil, güvenlikten görevli içişleri bakanlığı'nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu ibb ile paylaşmalıdır. Türkiye cumhuriyeti devleti, sosyal medyadan idare edilemez. Içişleri bakanlığı konuyla ilgili 16 aralık 2021 tarihindeki resmî imlaıza bilgi vermediği şeklinde bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin ibb çalışanımızı zan altında bırakmıştır. 31 mart seçimleri öncesi ve daha sonra süregelen ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet türkiye cumhuriyeti hak ettiği şekilde yönetim edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur. Ibb ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır."

Soylu'dan ilk açiklama
Bugün basın toplantısı düzenleyen içişleri bakanı süleyman asil, mevzuya ilişik açıklamalar yaptı. özel teftişin gerekçelerini bir bir sıralayan asil, "dağdaki teröristlerle savaşım ediyoruz. şehirlerdekini de inceleyeceğiz. Bununla savaşım etmeyecek miyiz? çok yüksek korunaklı sabancı center'a iyi mi girmişler? Muhammed faitih safitürk nasıl katledildi? Cihan güven cizre'de katledildi. Pkk ve kck'nın yps olarak nitelendirdiği hdp'nin de gençlik kolları mensubu olarak nitelendirdiği ve direktifle politika içerisinde meşru bir kılıf aracılığıyla sağlanan bir kaplama ile birlikte bu katliamı gerçekleştirdiler.

"bizlere ne iş yapiyorsunuz diye sormazlar mi?"
şimdi biz kendimizle, devletle, devletle çalışanlarla ilgili bir terör irtibatı bulduğumuz vakit kendimizi kabahatlu mu hissediyoruz. Tam tersi burayı temizlemek, uçurumın başımıza gelebilecek bir felaketi engellemek için, terörle devletin bağlantıı olamayacağını ortaya koymak için bunu yapıyoruz. Yarın bir gün yapılacak bir fiil bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse bizlere kalkıp siz ne iş yapıyorsunuz diye sormazlar mı?

"ihbarlar geldi"
Terörle rabıtalı kişilerin çalışmış olduğuna dair ihbarlar geldi. Bir dernek üzerinden bazı adların buraya girdiğini tespit ettik. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunu yapmak, türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız. Bazen yabancı bazen kendi uyruğumuzdan insanlarla hangi terör belalarıyla karşılaşmış olduğumızı biliyoruz. Sizin herhangi bir emniyet soruşturması, araştırması yapmadan aldığınız isimler bunlar.

"bizler araştirmakla mükellefiz"
'niye tutuklamıyorsunuz?' diyorlar. Hepimiz araştırmak soruşturmakla mükellefiz. O da bağımsız hükümnın işidir. Ibb'ye gassal olarak alınan bazı isimlerin iddianamelerde yer alan bazı bilgi ve belgeler neticesinde tutuklandığı da ortaya çıktı. Bu da daha yeni."

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2022, 03:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER