Küçük leyla’nın ailesinin avukatı: “annesi baştan beri şikayetçiydi ve davanın hiçbir aşamasında şikayetini geri almadı”

Küçük leyla’nın ailesinin avukatı: “annesi baştan beri şikayetçiydi ve davanın hiçbir aşamasında şikayetini geri almadı”

Leyla aydemir'in davasında 7 sanığın beraat edilmesinin peşinden leyla aydemir'in anne ve babasının avukatı erdoğan tunç, karara itiraz ettiklerini belirterek, “anne baştan beri şikayetçiydi ve davanın hiçbir aşamasında şikayetini geri almadı” dedi.
Ağrı'da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki leyla aydemir davasında 7 sanığın beraat edilmesinin peşinden leyla aydemir'in anne ve babasının avukatı erdoğan tunç, beraat kararına itiraz ettiklerini ve leyla’nın annesi olan şükran aydemir’in başından beri şikayetçi olduğunu ve şikayetini davanın hiç bir aşamasında geri çekmediğini belirtti.

“vicdanları tatmin eden bir karar olmamasından dolayı istinaf kanun yoluna başvurdum”
Avukat tunç, yerel mahkemenin tüm sanıklar bakımından verdiği beraat kararlarının usul ve esas bakımından hatalı bulunduğunu söyleyerek, “öncelikle davanın başından itibaren yanlış bilinen bazı hususlar var. Bu hususlardan ilki anne şükran aydemir'in şikayetçi olmadığı istikametündeki yanlış bilgidir. Anne baştan beri şikayetçiydi ve davanın hiç bir aşamasında şikayetini geri almadı. Dolaysıcaklıkyla annenin katılma talebi mahkemece kabul edilmiş olduğu için, katılan vekili olarak dosyanın bir üst mahkeme olan erzurum bölge adliye mahkemesi tarafından incelenmesi için istinaf arzuçesini sundum. Ikinci bir husus leyla'nın açlıktan öldüğüne dair idrakdır. Adli tıp raporlarından anlaşıldığı üzere leyla uzun zaman aç kalmıştır sadece bu açlık ölümüne neden olacak düzeyde değildir. ölüm sebebi açlık olmadığı şeklinde başkaca bir ölüm sebebi de tespit edilememiştir. Atk raporunda ‘mevcut verilerle ölüm nedeni belirlenememiştir’ şeklinde ibare yer almıştır. Uzun zaman suda kalmış olduğundan ve ölmeden önce bir müddet soğuk bir ortamda tutulduğunun tıbben elde edilmesi muhtemel deliller de elde edilememiştir" dedi.

"istinaf mahkemesinin vereceği karara bakılırsa dosyanın seyri belli olacaktır”
"yerel mahkemenin tüm sanıklar bakımından verdiği beraat kararları usul ve esas bakımından hatalıdır" diyen tunç, "şöyle ki; usul bakımından yerel mahkemenin bölge adalet sarayı mahkemesi kararlarına direnme yetkisi yoktur. Istinaf mahkemesi eksik inceleme ile verilen beraat ve mahkumiyet sonucunın yasaya aykırı bulunduğunu söyleyip araştırılması gereken noktalara vurgu yaptığı halde yerel mahkeme gerekli inceleme ve incelemeyi yerine getirmeden, beş bentten oluşan üst mahkeme kararının ancak beraat hükmüne ait kısmı yerine getirerek usule aykırı hüküm tesis etmiştir. Esas bakımından hatalı olan noktalardan en önemlisi bozma ilamı ondan sonra dosyaya sunduğum ses kayıtları incelenmediği gibi kurul değişikliğinden önce yerel mahkemenin kurduğu biroldukca ara karardan da vazgeçilmiştir. Hukuk felsefesi ve hukuk tekniğe biroldukca istikametüyle aykırı olan beraat hükümlerinin gerek usul ve yasaya aykırılık taşıması gerekse vicdanları doygunluk eden bir karar olmamasından dolayı tafsilatlı bir halde istinaf kanun yoluna başvurdum. Ilerleyen zamançte istinaf mahkemesinin vereceği karara bakılırsa dosyanın seyri belli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER