VEKÂLETEN BAŞLADIĞI MUHTARLIK, 32 YILLIK MESLEĞİ OLDU

Ağrı’da yaşayan 59 yaşında 3 çocuk babası Ertuğrul Özer, 32 yıldır sürdürdüğü muhtarlık mesleği sebebiyle herkesin kendisine ‘muhtar’ diyerek hitap etmesinin zaman zaman adını unutturduğunu söyledi.

VEKÂLETEN BAŞLADIĞI MUHTARLIK, 32 YILLIK MESLEĞİ OLDU

Ağrı’da 32 yıl önce aza olarak vekâleten muhtarlık yapmaya başlayan Ertuğrul Özer, 7 dönem boyunca muhtarlık seçimlerini kazanıp görevini laikiyle yapıyor. Sevilen başarılı muhtar Ertuğrul Özen’e herkes adı yerine ‘muhtar’ demeyi tercih ediyor.

Ailesi dâhil olmak üzere muhtarlık yaptığı Hürriyet Mahallesinde yaşayan herkesin kendisine adı ‘Ertuğrul’ yerine muhtar demeyi tercih ettiğini söyleyen Özer, bu sebeple zaman zaman adını unuttuğunu dile getirdi. Özen, halk tarafından çok sevildiği için 32 yıldır güçlü rakiplere rağmen muhtarlık seçimlerini kimseye kaptırmadığını belirtti.

“Kimse beni deviremez“

Muhtarlıkta en önemli olan noktanın dürüstlük olduğunu dile getiren Özer, sağlığı el verdikçe muhtarlık yapmaya devam edeceğini dile getirdi. Özer, “Ben aday oldukça kimse beni deviremez. Bu gerçektir. Allah ömür verirse ve sağlığımda el verirse bir dönem daha yapacağım. “ ifadelerini kullandı.

Ağrı’da en uzun süre muhtarlık görevi yapanlardan biri olan Özer, bugüne kadar birçok vali, belediye başkanı ile çalışma fırsatı buldu. 1988 yılından itibaren girdiği 7 seçimi ara farklarla kazanan Özer, onca yıllık ömrünü vatandaşların her türlü talebini karşılamak için yıllardır çalıştığını dile getiren Ertuğrul Özer, 32 yıllık süreçte halkın kendisinden memnun olduğunu belirtti.

“Her zaman ettiğim dua, ‘Ya Rabbim sen bana bu fakirin hakkını nasip edeceksen canımı şimdiden al. Bunu bana nasip etme’ duasıdır“

Yaklaşık 4 bin 500 kişinin ikamet ettiği Hürriyet Mahallesinin muhtarı olan Ertuğrul Özer, dürüstlüğü ilke edindiğini bu yüzden de her seçimde galip olduğunu aktararak, mahallede maddi durumu iyi olmayan haneler için gönderilen yardım paketlerinin içinde ne olduğunu dahi bilmediğini söyleyerek özellikle fakirin hakkını gözetme konusunda çok hassas olduğunu belirtti. Muhtar Özer, “ Seçilmemin tek sebebi dürüst olmak. Başka bir şey değil. Ben Kur’an-ı Kerim okuyan bir insanım. Boş kaldığımda başladığım hatimi okurum. O okuduğum Kur’an hakkı için bize fakirlere dağıtmamız için verilen yardım kolilerinin içinde ne olduğunu bilmem. Bu 32 yıllık süreç içinde ne ben ne de ailem bu kolilerin içinde ne olduğunu merak dahi etmedik. Her zaman ettiğim dua, ‘Ya Rabbim sen bana bu fakirin hakkını nasip edeceksen canımı şimdiden al. Bunu bana nasip etme. ’duasıdır. Bana seçim dönemlerinde her çamuru atıyorlar ama dürüstlüğümle ilgili hiçbir şey demiyorlar. ‘Hırsızlık yaptı’ diyemiyorlar. Düşmanım bile diyemiyor. Çünkü kimsenin inanmayacağını bilirler. “ Şeklinde konuştu.

Silah taşıma yetkisine sahip olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir zaman evinde silah bulundurmadığını dile getiren Muhtar Özer, “Ben sinirli bir insanım. Evet, biraz asabi olduğumu kabul ediyorum ama asla evimde silah bulundurmadım bulundurmam da. Hiçbir zaman da düşünmedim.“ dedi.

“Kavgalı olduklarım bile bu işi bir tek sen hakkıyla yaparsın diyorlar“

Seçmenlerden kendisini hiç tanımayanların da kendisine oy verdiğini söyleyen 32 yıllık muhtar, “Benimle konuşmayan, selamlaşmayan insanlar bile bana oy veriyorlar. Hatta kavga edip küstüğüm arkadaşlarım bile seçimde bana oyunu veriyorlar. Sonra dönüp bana anlatıyorlar. Kavgalı da olsak bu işi bir tek sen hakkıyla yaparsın diyorlar.“ İfadelerini kullandı.

“Şimdiki muhtarlar sosyete olmuş diyebilirim “

“Şimdiki muhtarlar sosyete olmuş“ ifadeleriyle geçmiş zaman muhtarlıkları ile şimdiki zaman muhtarları arasındaki farkları anlatan Ertuğrul Özer, “Önceden kendimizi mühürden kurtaramıyorduk. Bütün evraklara muhtar mührü isteniyordu. Nakil evrakına, okul evrakına, fakirlik belgesine, ehliyet evrakına yani aklınıza ne gelirse biz mühür yapmadan olmazdı. Şimdi öyle değil. Bir iki tane evrak tek var bizi ilgilendiren. Yani şimdiki muhtarlar sosyete olmuş diyebilirim“ sözlerini kullandı.

(DEMET AYDEMİR)

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER