Türkiye'ye korku salan Omicron varyantının 3 belirtisi!

Türkiye'ye korku salan Omicron varyantının 3 belirtisi!

Türkiye'de yeni vakaların yüzde 10'undan fazlasını oluşturan omicron varyantı dünyanın yeni kabusu olmaya devam ediyor. Uzmanlar, omicron varyantının soğuk idraknlığına benzediği yorumlarında bulunurken, Amerika rahatsızlık kontrol ve önleme merkezi elindeki veriler ışığında varyantta kuru öksürük, boğazda gıcık ve kaşıntının öne çıkan semptomlar olduğuna dikkat çekti.
Koronavirüsün en fazlaca mutasyona uğrayan türü olarak bilinen omicron varyantıyla alakalı uzmanlardan dikkat çeken bir uyarı geldi. Koronanın önceki varyantlarında bilinen semptomlarından ziyade omicron varyantının daha farklı emareleri olduğuna dikkat çeken uzmanlar yeni bir emareye dikkat çekti.

"soğuk alginliğina daha çok benziyor"
Omicron varyantında yüzde 89 nispetında karşılaşılan yeni semptomun belirleyici olduğunu belirten uzmanlar, "omicron varyantı soğuk idraknlığına daha fazla benziyor" yorumunu yaptı. Ingiltere'nin çok okunan tabloid gazetelerinden daily yıldız ise, Amerika rahatsızlık kontrol ve önleme merkezi'nin verilerine gore omicron varyantında kuru öksürük, boğazda gıcık ve kaşıntının öne çıkan semptomlar olduğuna dikkat çekti.

Halsizlik, burun akintisi ve hapşirma
öte taraftan halsizlik, burun akıntısı ve hapşırma gibi belirtilerin de olduğu fakat bunların diğerlerine nazaran daha hafifçe geçtiği açıklandı.

Türkiye'deki yeni vakalarin yüzde 10'undan fazlasi omicron kaynakli
Sıhhat bakanı fahrettin koca, bizim ülkemizde kalabalık illerde görülen koronavirüs olaylarının yüzde 10'undan fazlasının omicron varyantı kaynaklı bulunduğunu açıkladı. Bakan koca, bugüne kadar koronavirüsün biroldukça varyantının görüldüğünü ve omicron'un da bunlardan biri bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"önce afrika'da görülen ve avrupa'da hızlı bir şekilde yayılan omicron, kısa sürede yeni olayların yüzde 10'una kaynaklık etmiştir. Bu varyanta ülkemizde de rastlandığını daha önce açıklamış, ilk vakalar ile alakalı malumat vermiştim. Hızlı yayılan omicron varyantı karşısında ülkemizdeki vaziyet da avrupa'daki duruma benzerlik göstermeye adım atmıştır. Kalabalık illerimizde görülen yeni olayların yüzde 10'undan fazlası artık omicron kaynaklı."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER