Okullarda Koronavirüs Alarmı

Ağrı'da, dünyadaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okullarda dezenfeksiyon çalışmaları başlatıldı.

Okullarda Koronavirüs Alarmı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında “Okullarda Eş Zamanlı Hijyen Uygulaması“ ile kent merkezi, ilçeler ve köylerdeki tüm okullar olmak üzere toplamda 517 okulda dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen koronavirüse yönelik toplantının ardından, eğitime 16 Mart Pazartesi’den 23 Mart Pazartesi’ye kadar ara verilmesi kararının verilmesiyle Ağrı’daki okullarda tedbir amaçlı dezenfeksiyon çalışması başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, korona salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde okulların pazartesinden itibaren bir hafta süreyle tatil edilmesinin ardından il genelindeki 968 okulda "Okullarda Eş Zamanlı Hijyen Uygulaması” sloganıyla çalışma başlatılarak oluşturulan çok sayıda dezenfekte ekibi, il merkezi, ilçeler ve köylerde eş zamanlı olarak okullara giderek öğrencilerin toplu olarak kullandıkları yemekhane, konferans salonu, sınıflar, lavabo, laboratuvar ve pansiyonlardaki yatakhaneleri ilaçladı.

Öğrencilerin temiz bir ortamda eğitime devam edebilmeleri ve ailelerin çocuklarını güvenle okula gönderebilmeleri için yapılan çalışmalar devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler “Okullarda Eş Zamanlı Hijyen Uygulaması“ ile birlikte çalışmalarını okulların tatil edilmesiyle birlikte başlatarak kısa sürede 517 okulda dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı. Görevliler, kentteki diğer okullarda da yarından itibaren çalışmalarını sürdürerek ildeki tüm okulları dezenfekte edecek.                                                                                       

İl genelindeki 968 okuldan 517'sini dezenfekte ederek temizleyen ekiplerin, hafta sonu tatili ve diğer günlerde okulların tamamını dezenfekte edeceği belirtildi.                                             

(Demet Aydemir)

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER