ABD'de devlet umumisine yayılan protestolarda, aksiyoncular ile polis arasında çıkan silahlı çatışmada vurulan bir polis memuru hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.
ABD'de siyahi bir adamın polis tarafından öldürülmesinin akabinde başlayan ve memleket umumisine yayılan protestolarda şiddet giderek artıyor. Las Vegas'ta polis ile aksiyoncular arasında çıkan silahlı çatışmada başından vurulan bir polis memuru hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.
PROTESTOLAR ŞİDDETLENİYOR
ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin akabinde ırkçılık ve polis şiddetine karşı başlayan protestolar memleket umumuna yayıldı. Polis merkezleri de dahil binaların yakıldığı ve yağmaların başladığı protestolar, şiddet aksiyonlarına dönüştü. Birçok eyalette sokağa çıkma yasağı ilanı edilirken, polislerin müdahalesinin gayrikâfi kalması üzerine Ulusal Muhafızlar hizmete çağrıldı.
BİR POLİS BAŞINDAN VURULDU
Sokağa çıkma yasaklarının denetimi için polisler birçok kentte sınırlı mekanlara barikat kurarken göstericiler ile polisler daima karşı zıdda geliyor. Las Vegas'ta polisler ile aksiyoncular arasında da silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada dört polis yaralanırken, bir polis memuru da hayatını kaybetti.
NE OLMUŞTU?
46 yaşındaki George Floyd, pazartesi günü dolandırıcılık kuşkusuyla Minneapolis'te gözaltına alınırken bir polisin uzun vade ensesine seriyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.Floyd'un, hadise konumuna gelen acil sıhhat ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği imajlar çevre medyada büyük reaksiyon toplamıştı.Görüntüler, devlette siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok kentte protestolara yol açmıştı. Eyalette acil durum ilan edilirken hikayeleri denetim altına almaları için Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.